Újra meghirdeti hátrányos helyzetű magyar fiataloknak szóló programját az ENSZ Gyermekalapja

Újra meghirdeti a 14 és 24 év közötti hátrányos helyzetű magyarországi fiatalok számára szóló programját az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) – közölte a nemzetközi szervezet szerdán az MTI-vel.

A Rajtad áll a jövőd! elnevezésű kezdeményezésről kommünikéjükben azt írták: a program az érintett fiatalok számára lehetőséget teremt arra, hogy részt vegyenek egy országos társadalmi innovációs műhelymunkában.

Annak során a fiatalok maguk azonosítják az őket leginkább érintő problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki azok kezelésére – ismertette az UNICEF.

A programra szeptember végéig lehet jelentkezni. A legígéretesebb tervek megvalósításához az UNICEF csapatonként 1000 dolláros (mintegy 300 ezer forintos) pénzügyi és szakmai támogatást nyújt.
A legjobbnak ítélt projektek pedig 2020 nyarán nemzetközi zsűri elé kerülnek.

A 2018-ban indult kezdeményezésről az ENSZ Gyermekalapja felidézte: felhívásukra akkor félszáz csapat jelentkezett az ország minden részéről. Az öt döntőbe jutott projekt közül kettő megmérethette magát a nemzetközi mezőnyben is, illetve bemutathatták elképzeléseiket szakembereknek, start-up cégeknek és nagyvállalatoknak.

A tavaly döntőbe jutott egyik csapat tagjai közösségi mosodát nyitottak Hevesaranyoson, Sopronban ősszel nyílik meg az állami gondozásban élő gyerekek kezdeményezésére létrehozott közösségi tér, valamint mozgássérült emberek munkavállalását segítő mobil applikációt is terveztek a program keretében – sorolta a tájékoztatás.

Forrás: MTI 2019. szeptember 18., szerda 11:03

Kép forrása: https://www.facebook.com/rajtadallajovod/photos/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük