Utazás a Tiszta levegő felé – rajz-, fotó-, plakát és videó pályázati felhívás általános iskolások számára

„Utazás a tiszta levegő felé!” címmel hirdetett pályázatot általános iskolások számára a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amelynek szlogenjéül az alábbiakat választotta:

“Utazz velünk egy olyan világba, ahol nincs szennyezett levegő, füstölgő gyárkémény, csak napsütés és tiszta égbolt… Nincs más dolgod, mint bemutatni úticélodat, és képekkel elmesélni mit tennél azért, hogy ez az álom valósággá váljon!”

Az egészségre való nevelést sohasem lehet elég korán kezdeni. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ pályázatot hirdet az általános iskolák alsó- és felső tagozatos diákjai számára. A pályázat elsődleges célja, hogy ráirányítsák a gyermekek figyelmét a bel- és kültéri légszennyezés káros hatására és az alkotásokon keresztül megismerjük gondolatvilágukat arról, hogy hogyan lehet javítani a bel- és kültéri levegő minőségét, illetve mit gondolnak az egészséges levegőről.

A pályázatokat az általános iskolákban tanuló diákok egyénileg vagy osztályonként nyújthatják be a pályázati anyagtól függően. Egyénileg a pályázók rajzokkal, fotókkal, audiovizuális művekkel és plakátokkal pályázhatnak. Audiovizuális művek és plakátok csoportosan is beadásra kerülhetnek.

Az alkotás szabadon választott eszközzel készíthető el, szabadon választott méretben és formában (rajz, grafika, festmény, fotó, montázs, kollázs). A beküldött fotó mérete 5 MB legyen, JPEG formátumú. Amennyiben a pályázó filmet/animációt készít, úgy annak hossza maximum 90 másodperc lehet, mérete ne haladja meg az 1 GB-ot.

A kézzel készített pályamunkákat (pl.: rajzok, plakátok) postai úton a Nemzeti Népegészségügyi Központ, (1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.) Pf.: 777 Laboratóriumi Központ, Környezetegészségügyi Laboratóriumi Osztályára ,,Tiszta levegő” jeligével várják.

Fotók, audiovizuális alkotások esetében e-mailben a tisztalevego2019@gmail.com várják az alábbiak szerint: az e-mailek tárgya minden esetben „Tiszta levegő” jeligével kezdődjön, majd a pályázó nevével folytatódjon. Az e-mail további fontos, szövegmezőbe írt tartalma: Pályaműnek adott cím, életkor, levelezési cím, telefonszám, e-mail cím.

Beküldési határidő: 2019. május 10.

A pályázat pontos szövege és a mellékletek elérhetők az alábbi linken:  https://www.oki.hu/utazas-a-tiszta-levego-fele

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük