Családi program hétvégére: látogassa meg a Mesevidámparkot a Fertő-tó mellett

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja 145.000 négyzetméteren terül el a Fertő tó nyugati partjától pár kilométerre. Gyerekekkel utazóknak a Fertő tavi kirándulás fénypontja, kihagyhatatlan egész napos program.

Miután a budapesti Vidámpark is bezárt, a legközelebbi klasszikus vidámpark élményig a Fertő tó osztrák részéig kell utaznunk, a Rust és St. Margarethen között található mesevidámparkig. Az eleinte meseparknak készült intézmény mára már egy közép-európai kis Disneylandé nőtte ki magát. Minden korú gyereknek kínál szórakozást, a babától a tinédzserig mindenki talál magának megfelelő élményt.

 A vidámpark attrakciói

A park területe négy jól elkülöníthető részre oszlik, a bejárattól kiindulva először az „Élményvár”(Erlebnisburg), majd a legrégebbi rész a „Meseerdő” (Märchenwald), utána a „Tanya” (Bauernhof), majd a park másik oldalán a „Kalandsziget” (Abenteuerinsel) található.

Az Élményvár játékai szinte talán a legváltozatosabbak, az izgalmas sárkányvártól az érdekes kacsakörhintán át a nem túl ijesztő hullámvasútig. Számtalan játék lehetőség várja itt a kicsi és nagyobb gyerekeket.

Meseerdő szelídebb élményekkel várja főleg a kisebbeket, a fák között sétálva megelevenednek a híres mesék szereplői, találkozhatunk Hófehérkével és a hét törpével, vagy Jancsival és Juliskával is. De csatangolhatunk az elvarázsolt kastélyban is. Mini vonatokra, kisautókra is fel lehet ülni.

Falusi portán igazi állatokkal is lehet találkozni, sokat meg is lehet simogatni, vannak őzikék, szamarak, kecskék, kisállatok. Ki lehet próbálni a malac hátán történő vasutazást, vagy az össze-vissza pörgő almavasutat. Természetesen, ahogy az egy jó tanyához illik traktorozni is lehet, sőt egy extra euróért tehenet is lehet fejni. Itt található a legújabb attrakció a Rattenmühle, egy családi hullámvasút, a négy férőhelyes kocsik meglehetősen nyaktörő tempóval száguldoznak, meredek és igen gyors hegy- és völgymenetekkel.

Kalandszigeten már vízi játékokkal is találkozhatunk, talán ez a legnépszerűbb része az egész parknak, a krokodilos vízi hullámvasút, vagy az óriási Templom-csúszda, ill. a méretes sárkány hajóhinta. A Tengeri Sárkány-ból pedig az egész Fertő tavat beláthatjuk. A repülő halak mellett óriási homokozó is várja a kisebbeket.

Nyáron érdemes fürdőruhát is vinni, sok vízi játékon vizes lehet az ember, de a piciknek pancsoló is van.

Vendéglátás

A park területén több vendéglátóhely is igyekszik a látogatók igényeit kielégíteni. lakomázhatunk a Várkocsmában, ihatunk a Szamáritatóban és falhatunk a kikőtői tavernában. Az árak nem olyan vészesek, de szendvicseket is hozhatunk magunkkal, vannak piknikezésre alkalmas helyek. Az italok árai már nem annyira barátiak, főleg a gyerekeknek hozzunk innivalót. A babaételeket mikróban is felmelegíthetjük.

Gyakorlati tudnivalók

Cím: St.Margarethen, Märchenparkweg 1.
Telefon: +43 2685/60707

 Nyitva tartás:

március 30. – szeptember 30.:  09:00 – 18:00 óráig
Pénztárzárás és utolsó beengedés: 17:00 óra
Attrakciók üzemelési ideje: 10:00-18:00 óráig

Hosszú nyári esték: 2019. július 13. + július 27. & augusztus 10. + augusztus 24.
9:00 és 20:00 óra között tart nyitva a vidámpark

A Familyparkban tartott hosszú nyári esték alkalmával felhőtlen szórakozás és vidám kalandok várják a vendégeket egészen 20:00 óráig. Júliusban és augusztusban 2 órával tovább maradhattok a Familyparkban, ráadásul változatlan belépőjegyárak mellett! Ezenfelül minden hosszú nyári estén más és más meglepetéssel várunk benneteket: a tervezett programokról lent találtok további információkat.

 Belépő

3 éves kortól: 26,00 €
3 év alatt ingyenes!
14 éves korig a születésnapos ingyen mehet be!
Péntekenként családi nap: 24,00 €/fő

A park Rust és St. Margarethen között fekszik az 52-es főút mentén. Autóval a soproni határátkelőtől 15 km-re, jobbra Siegendorf felé, majd a faluban ismét jobbra St. Margarethen felé, itt ugyancsak jobbra Rust irányába.

További információ magyarul is: http://www.familypark.at 

Forrás: https://kirandulastippek.hu/ferto-to/mesepark-familypark-st-margarethen
Kép forrása: https://www.familypark.at/hu/attraktionen/drachenhoehle-3/#fotos

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük