Operaelőadásokkal folytatódik a nyári szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban

Sopron, 2019. július 4., csütörtök (MTI) – Két operaelőadással folytatódik a nyári szezon a hétvégén a Fertőrákosi Barlangszínházban: pénteken Puccini Bohémélet című operáját, szombaton pedig Mozart Figaro házassága című vígoperáját láthatja a közönség – tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az MTI-t.

Puccini Bohémélet című operáját a Kassai Állami Opera viszi színpadra olasz nyelven. Mimi szerepében Lucie Kaąpárková és Janette Zsigová, Rodolfo szerepében pedig Jaroslav Dvorský és Jozef Gráf lesz látható. A karmester Maroą Potokár és Jan Novobilský lesz.

  Másnap a Co-Opera szervezésében, a Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciójaként, Szabó Máté rendezésében mutatják be Mozart Figaro házassága című vígoperáját.

    Oberfrank Péter, a Soproni Petőfi Színház zenei vezetője szerint a közönség visszajelzése egyértelműen a magyar nyelvű előadások irányába billenti a mérleg nyelvét, így azon az estén a vígoperát magyar nyelven, német felirattal mutatják be.

    Vasárnap délután folytatódik a Soproni Szimfonikusok kamarazenekarának Ötórai Hangoló című klasszikus kamarazenei koncertsorozata, amellyel a zeneszerző, karmester, zongoraművész és pedagógus Dohnányi Ernő előtt tisztelegnek.

    A tíz alkalomból álló sorozattal a szervezők nem titkolt célja, hogy a barlang látogatóihoz is eljuttassa a komolyzene szeretetének üzenetét. A koncertek jellemzően tanítási óra hosszúságúak, és Dohnányi darabjai mellett minden koncerten felcsendülnek a régióhoz kötődő két zeneszerző, Haydn és Liszt művei is.

hwp \ bsa

MTI 2019. július 4., csütörtök 6:32

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük