Az Ikva patak is megáradt Sopronban

Az utóbbi napokban lehullott jelentős csapadék miatt magasabb vízállással árhullám vonult le az Ikván Sopron belterületén is – a patak szinte teljesen kitöltötte a medrét. Az előrejelzések alapján a hétvégére a csapadékutánpótlás megszűnik. A vízügyes szakemberek szerint belterületi elöntésre nem kellett számítani, a víz a mederben folyt le.

Ikva

Az utóbbi napokban lehullott számottevő eső miatt a szokásosnál sokkal magasabban hömpölyög az Ikva Sopron belterületén is – a patak szinte teljesen kitöltötte a medrét. A szakértők szerint azonban aggodalomra nincs ok – a katasztrófavédelem folyamatosan vizsgálta a vízfolyást, amely a csapadéktevékenység megszűnésével már apadó tendenciát mutat. Így a szokatlan mennyiségű víz károkozás nélkül le tud folyni a mederben.

Közzétette: Sopronmédia – 2019. május 30., csütörtök

Forrás: https://www.facebook.com/sopronmediatv/videos/

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük