Szombaton Világörökség Nap lesz Fertődön

Helyszín: Fertőd – Esterházy-kastély Haydn u. 2.
Időpont: FERTŐ-TÁJ VILÁGÖRÖKSÉG NAP 2019. MÁJUS 18.

A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették át a világörökségi diplomát az UNESCO képviselőitől. Ennek emlékére minden évben megrendezésre kerül  a világörökségi nap, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közös szervezésében.

A Fertő-táj világörökség napon „Játék és Kaland” témára épülő tematikus vezetésekkel várják az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastélyban, 11.00 és 15.00 órakor, maximum 25 fős csoportokban. A tematikus vezetések ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötötten látogathatók. Regisztrálni az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet 2019. május 17. (péntek) 12.00 óráig.

A világörökség nap estéjén zenei utazásra invitálják az érdeklődőket, Tompos Kátya és Hrutka Róbert Holdjárat című koncertje 19.00 órakor kezdődik, az Esterházy-kastély marionettszínházában. A koncert belépőjeggyel látogatható.

A világörökség nap kapcsán pecsételő füzettel érkező vendégek – 3 pecsét ellenében – a fertődi Esterházy-kastélyt és a nagycenki Széchenyi-kastélyt ingyenesen látogathatják május 18-án.

Forrás: http://eszterhaza.hu/programok/ferto-taj-vilagorokseg-nap-2019-majus-18

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük