Euroliga négyes döntő – Fináléban a Dinamo Kurszk

Sopron, 2019. április 12., péntek (MTI) – Elsőként az orosz Dinamo Kurszk jutott be a női kosárlabda Euroliga soproni négyes döntőjének a fináléjába, mivel a pénteki elődöntőben remek második félidei teljesítményével legyőzte a cseh USK Prahát.

     Eredmény, elődöntő:
Dinamo Kurszk (orosz)-USK Praha (cseh) 84-67 (19-17, 24-21, 24-9, 17-20)
——————————————————————-
A legjobb dobók: Stewart 32, Howard 22, Petrovic 20, illetve Ayayi 18, Thomas 14, Kat. Elhotova 10

A 2017-ben Euroliga-győztes Dinamo óriási ambícióval érkezett Sopronba, tavaly ugyanis nagy csatában kikapott a szintén orosz Jekatyerinburgtól a Novomatic Arénában, és végül be kellett érnie a bronzéremmel. Lucas Mondelo együttese elképesztő 2018/2019-es szezont futott, 16 mérkőzéséből csak egyet vesztett el – hazai pályán a Soprontól kapott ki.

A 2015-ben aranyérmes Praha egy éve lemaradt a Final Fourról, a jelenlegi idényt viszont 12 győzelemmel és 4 vereséggel zárta. A csehek szlovák edzője, Natalia Hejkova – aki eddig ötször nyerte meg klubjaival az Euroligát – sztárok nélkül is egységes csapatot rakott össze. A korábban Sopronban is megforduló tréner előzetesen azt ígérte, hogy csapata “nekimegy az oroszoknak”.

Az első elődöntőben még voltak üres székek a csarnokban, a javarészt Bécsben megszálló jekatyerinburgi tábor buszai ekkor még úton voltak Sopron felé. A távollétükben egy maroknyi cseh drukker dobolása-skandálása töltötte be az arénát, a két busszal érkezett kurszkiak inkább csendesen figyelték az eseményeket. A kezdőötösében oroszok nélkül felálló Dinamo nem tudta leszakítani a szívósan védekező Prahát az első negyedben, de a nagyszünetben 43-38-ra vezetett. Az orosz pontokból 28-at a 2015-ben Budapesten Európa-bajnok szerb Sonja Petrovic, valamint az olimpiai és világbajnok Breanna Stewart szerzett fele-fele arányban, míg a prágaiaknál a WNBA All Star-válogatott Alyssa Thomas vitte a prímet 10 ponttal.

A térfélcsere után kiütközött a Dinamo erőfölénye, az USK 41-45 után hat dobott pontra 22-t kapott, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A húszpontos kurszki előnyről (67-47) induló utolsó negyedben a csehek egyszer még 12 pontra felzárkóztak, de ennél többre nem futotta az erejükből.

Sopron-Jekatyerinburg elődöntő 20 órakor kezdődik a Novomatic Arénában.

sma \ sgr \ ppd

MTI 2019. április 12., péntek 19:06

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük