Hétfőig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programra

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Hétfőig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett, a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor-programra.

     A Miniszterelnökség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: legkésőbb hétfőn, március 25-én kell postára adni a pályázatot mindkét program esetében. A jelentkezések beérkezésének határideje április 2-a.

A programokra 20. életévüket betöltött, legalább középfokú iskolai végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgárok pályázhatnak az anyaországból és a határon túli magyar területekről, akik a magyar közösségek számára hasznosítható tudással, közösségépítésben szerzett tapasztalattal rendelkeznek.

A kiválasztott ösztöndíjasok a Kőrösi Csoma Sándor-program keretében az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Dél-Amerika, a Dél-Afrikai Köztársaság, Európa, Ausztrália és Új-Zéland, Törökország és Izrael magyar közösségeihez utazhatnak, míg a Petőfi Sándor-program célterületei Bosznia-Hercegovinát, Csehországot, Horvátországot, Lengyelországot, Macedóniát, Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, Szlovéniát és Ukrajnát érintik.

A részletes pályázati felhívás és a jelentkezési adatlap elérhető a www.korosiprogram.hu, a www.petofiprogram.hu és a www.nemzetiregiszter.hu oldalon.

Az államtitkárság 2013-ban indította útjára a Kőrösi Csoma Sándor-programot, majd 2015-ben annak mintájára a Petőfi Sándor-programot. Előbbi célja a diaszpórában élő magyar közösségek megerősítése, míg utóbbi a Kárpát-medencei szórványban élő magyarság támogatását tűzte ki célul. A programok kiemelt célja továbbá a határon túli magyarság Magyarországgal való kapcsolatainak és a nemzeti összetartozásnak az erősítése szerte a világon.

bog \ bám \ bdó

MTI 2019. március 22., péntek 12:26

 

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük