Elfogadták Sopron költségvetését

    Sopron, 2019. február 28., csütörtök (MTI) – Elfogadta Sopron idei költségvetését a közgyűlés csütörtök délután, a kiadási és bevételi főösszeg 50 milliárd 240 millió forint.

     Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, az idei költségvetés feszes, ugyanakkor stabil, megbízható és kiegyensúlyozott. A cél a takarékos gazdálkodás fenntartása. Hitelfelvételt nem terveznek.

A főösszeg többletét a fejlesztési források adják. A Modern városok program keretében 21,9 milliárd forint áll rendelkezésre, európai uniós forrásból pedig 12,4 milliárd forint.

Működési kiadásra 10,3 milliárd forinttal számolnak, amely tavalyhoz képest nyolc százalékkal nő, az intézmények működtetésének költsége pedig 9,6 százalékkal emelkedik, 2,85 milliárd forintra. Városüzemeltetésre 1 milliárd 37 millió forint áll rendelkezésre. A tartalék mintegy egymilliárd forint.

A rendelet szerint 5 milliárd 259 millió forint adóbevétellel és közhatalmi bevétellel számolnak erre az évre.

Fejlesztésekre és felújításokra 3,8 milliárd forintot fordítanak, egyebek mellett útfelújítások, járdaépítések, beruházás-előkészítések, homlokzat- és szoborfelújítások szerepelnek az előterjesztésben, amit tizenhárom igen szavazattal, négy nem ellenében fogadtak el.

hwp \ gkp

MTI 2019. február 28., csütörtök 18:06

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük