Séta az ébredő soproni Botanikus Kertben

A szürke, homályos napok utáni napsütés kicsalta a természetbe vágyókat a friss levegőre. Sokan kertészkedtek, még többen kirándultak. Rengeteg kedves fotó készült az ébredő természetről, nem leszünk mi sem kivételek, mutatjuk, hogyan készül a tavaszra a soproni Botanikus Kert. A fotókat Nagy Gabi készítette.

Az idelátogatók számára néhány adat a kert történelméről:

A  régi Botanikus Kert területén  Alpár Vince tervei szerint épültek meg  még 1897-98-ban a Honvéd Főreáliskola épületei, amelynek a területét arborétumszerűen fásították be.  Aki ma kilátogat a botanikus kertbe, megcsodálhatja az ebből az időből származó koros fákat.

A Bányászati és Erdészeti Főiskola 1918-19-ben költözött Sopronba Selmecbányáról, majd 1922 őszén megkapta a Honvéd Főreáliskola területét. A parkot Fehér Dániel, a Növénytani Tanszék akkori vezetőjének  kezdeményezésére nyilvánították botanikus kertté.

A Botanikus Kert jelenlegi területe 17,2 hektár, mely ma három részre osztható: az alsó vagy régi Botanikus Kertre, a felső vagy Panoráma úti kertre és a Kollégium udvarán lévő kertre.

Forrás és részletesebb információ itt érhető el!

Jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Egyetemi Élő Növénygyűjteménye a Kar dendrológiai oktatókertje, ahol 17 hektáron 4000 fás szárú és 2000 lágyszárú növény taxon él.

A Botanikus kertben  többek között lágyszárú növény gyűjtemény és sziklakert, ritka, védett hazai és nem őshonos növényfaj várja a látogatókat.  Vakok és gyengén látók számára akadálymentesített sétaút is biztosított.

További adatok itt!

About Engi Zsuzsa

A korlátlan információ használat korát éljük. Özönlenek ránk minden irányból, kéretlenül a hírek. Az olvasó felelőssége, hogy mit fogad be, a mienk, szerkesztőké pedig, hogy tárgyilagosan tényeket mutassunk be. A véleményezés jogát pedig átengedjük olvasóinknak.

View all posts by Engi Zsuzsa →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük